Welkom bij La Chapelle d'Abondance !
Het bureau voor toerisme
heet u welkom
Van maandag tot en met zaterdag
9:00 tot 12:00
en
14:00 tot 18:30
Zondag en feestdagen
9:00 to 12:00
en 15:00 tot 18:30
Neem contact met ons
+33 (0)4 50 73 51 41
  Welkom   Français   English   Winter   Weer        Webcam

Beschikbaarheid
accommodaties
Datum begin verblijf :
Zie beschikbaarheid van
appartementen en chalets
brochure-ete-2019-670

Het Dorp
Presentatie

Geschenk van de natuur !

In de Haute-Savoie, in het hart van een fantastische locatie, opent het resort van La Chapelle D’Abondance alle vrijgevigheid van haar vallei waar de Cornettes de Bise en de Mont de Grange de hoogste toppen bereiken ( 2 433 m). 
De Abondancevallei maakt deel uit van het Chablais-Alpenmassief. Te midden van de weilanden stroomt een rivier, de Dranse, die uitmondt in het Lémanmeer.
Liefhebbers van de bergen zullen zowel ’s zomers als ’s winters verwend worden: 
Vertrekpunt Les Portes du Soleil in de noordelijke Alpen, la Chapelle-Torgon, gezinsvriendelijk skiresort biedt 650 km alpineskipistes, 35 km Nordic skipistes (loipes: skating en klassieke techniek) en gemarkeerde paden voor de fans van sneeuwrackets.
In de zomer kunt u te voet of op de mountainbike 750 km aan paden afleggen tussen Zwitserland en Frankrijk. 
Ervaar de geneugten van wildwater, vissen, een rit door de Portes du Soleil of gewoon van een dutje, in absolute rust! 
Rond een keuken van hoge kwaliteit geniet u van gerechten met uitgesproken lokale smaken die vakkennis en originaliteit combineren.
Dus laat u meeslepen door deze eeuwenoude berg waar het hele gezin het subtiele recept voor al zijn vrijheden vindt, en vooral…. smullen maar!

 

  

logomppageco-539
Uit de tijd van de Marskramers

Vroeger uitgesneden door de herders tijdens de lange winteravonden en beschouwd als geluksbrenger, is “la colombe” (de duif) een populair kunstobject dat teruggaat naar de tijd van de uit de oostelijke landen afkomstige marskramers. 
Vervaardigd uit 2 stukken sparrenhout om er enerzijds het hoofd, het lichaam en de staart mee te vormen, en anderzijds de vleugels, worden deze houten vogels met verenkleed voornamelijk hier in de vallei nog steeds gemaakt.
Als blijk van traditie en ambacht leidt de duif u door deze pagina’s, zodat uw verblijf bij ons een waar plezier zal zijn…


Terug naar de top

© Office de Tourisme de la Chapelle d'Abondance - 74360 LA CHAPELLE D'ABONDANCE - FRANCE - Tél.: +33(0)4 50 73 51 41 - Fax : +33(0)4 50 73 56 04 - Contact / E-mail