Welkom bij La Chapelle d'Abondance !
Het bureau voor toerisme
heet u welkom
Van maandag tot en met zaterdag
9:00 tot 12:00
en
14:00 tot 18:30
Zondag en feestdagen
9:00 to 12:00
en 15:00 tot 18:30
Neem contact met ons
+33 (0)4 50 73 51 41


Skipas kopen
Plan des pistes
Plan des remontées
Pistes et remontées mécaniques (pdf)


Weer
meteoblue
Beschikbaarheid
accommodaties
Datum begin verblijf :
Zie beschikbaarheid van
appartementen en chalets
brochure-finale-couverture-640


La Neige et l'Architecte - Rêve et Utopie dans les Portes du Soleil
Download de presentatie HIER    
FOTO-EXPOSITIE
La neige et l’architecte
60 foto’s van Eric Dessert 
Download de presentatie HIER    

Wintersportresorts in de Rhône-Alpes

Georganiseerd door de Regionale Directie van Culturele Zaken Rhône-Alpes (DRAC) vestigt de expositie met diverse foto’s de aandacht op het architecturale en urbanistische erfgoed van Megève, Courchevel 1850, Flaine, Avoriaz, Les Arcs en Les Karéllis. En wat is er gebeurd met Les Portes du Soleil? Als het resort Avoriaz het meest succesvolle model is werden andere locaties voorgedragen voor het grote avontuur van wintersportresorts.
Deze 6 resorts, met elk zijn eigen kenmerken en innovaties weerspiegelen de diversiteit en de rijkdom van de inrichting van de Alpen in de 20e eeuw.
Ze zijn het werk van pioniers in de architectuur en stedenbouwkunde zoals Henry Jacques Le Même, Laurent Chappis, Denys Pradelle, Marcel Breuer, Gaston Regairaz, Guy Rey-Millet, Jacques Labro, of Charlotte Perriand...
Deze expositie is het resultaat van een studie die sinds 1994 wordt uitgevoerd door de dienst van de algemene inventaris van het culturele erfgoed, in samenwerking met de nationale hogere school voor architectuur in Grenoble. Een virtueel parcours biedt de mogelijkheid om te wandelen door elk van de bestudeerde resorts.

Als het resort Avoriaz het meest succesvolle model is werden andere locaties voorgedragen voor het grote avontuur van wintersportresorts.
Torgon heeft het “Zwitserse model” in de schijnwerpers gezet met zijn “mega chalets”, La Chapelle en Châtel hebben ook gedacht aan de inrichting van het superdomein Combes in Châtel: CHESERY.

Als een eerste grensoverschrijdende verbinding is gerealiseerd op de locatie Super-Châtel met de gemeente Collombey-Muraz in Zwitserland in 1956, is er een ander project op particulier initiatief bedacht: CONCHES / CHERMILLON, dat echter nooit van de grond is gekomen.

Van maandag 21 december 2015 tot 30 april 2016
Dagelijks, tijdens de openingstijden van het Office de Tourisme.

2e verdieping van het Office de Tourisme
Maison des Soeurs
74360 La Chapelle d'Abondance


top of page

© Office de Tourisme de la Chapelle d'Abondance - 74360 LA CHAPELLE D'ABONDANCE - FRANCE - Tél.: +33(0)4 50 73 51 41 - Fax : +33(0)4 50 73 56 04 - Contact / E-mail